Blog
 

Dlouhodobým přetěžováním svalů dochází k bolestem v úponové oblasti. Tyto bolesti se mohou objevovat jak při zátěži, tak při přechodu z klidové polohy do pohybu. Nejčastější diagnózy v oblasti kolene jsou syndrom skokanského a syndrom běžeckého kolene.

Golfový loket

13.06.2022

Golfový nebo oštěpařský loket
Jedná se o postižení začátku flexorů (ohýbačů) zápěstí a prstů🖐✊.Bolestivá je pro pacienta flexe (ohnutí) v zápěstí proti odporu. Při vyšetření je často omezené pružení v loketní štěrbině do extenze (propnutí) a supinace (dlaň směrem ke stropu).U golfového lokte se bolesti objevují na vnitřní straně lokte.
Stejně jako...

S příchodem chladnějších dní čím dál více klientů vyhledává různé možnosti ošetření tělesných partií, které často způsobují zdravotní problémy pohybového aparátu. Mezi ty nejoblíbenější a současně nejúčinější patří rašelinový zábal.

Pomalu se nám rozbíhá podzimní sychravé počasí a a mnoho z nás uvítá jakoukoliv možnost dobití energie nebo naopak relax od každodenního shonu.

Velmi častá situace po porodu. Bříško se po šestinedělí nestahuje, tak jak by mělo. Také vás trošku znepokojuje, že při lehu na zádech se dělá velká propadlina ve středu těla. Pátráte na internetu a narazíte na slovo "diastáza - rozestup přímých břišních svalů". Po zhlédnutí instruktážního videa, jak diastázu určit a vyšetřit, je jasno - do břicha...

V hlavě se mi hodí spousta myšlenek a nápadů, jak udělat tyto stránky zajímavějšími a současně aby byly v určité míře užitečné a vysvětlovaly nejrůznější zdravotní či sportovní témata.