Blog
 

Hyperlordóza je nadměrné vnitřní zakřivení dolní části zad (prohlá bedra s vystrčeným zadkem). A jak se tato hyperlordóza ovlivňuje navzájem s dalšími strukturami v těle?

Záda dnes bolí kdekoho, řeknete si, nic zvláštního v dnešní sedavé době. Z dlouhodobě trvající bolesti se však může vyklubat závažnější problém, než "pouhé" pobolívání zad - konkrétně právě např. léze meziobratlové ploténky. Zkusme si nyní popsat možné příčiny, průběh, ale také možnosti řešení tohoto bolestivého poškození páteře.

Hallux valgus je statická deformita palce u nohy, která se projevuje posunem palce mimo osu a zároveň i jeho rotací. Palec neboli hallux je velmi důležitou součástí nohy, jeho funkce je nejen opora při stoji, ale zároveň se podílí na správném postavení klenby nohy, je hlavním odrazovým prstem a hraje významnou roli v dynamice i statice člověka.

Vzhledem k tomu, že se mi rozšiřují řady cvičících s cukrovkou a tím i dotazy jak optimálně zatěžovat organismus s tímto limitem, pokusil jsem se toto téma obšírněji popsat a snad vás i trochu nasměrovat...

Trápí Vás bolest při dotyku na zevní stranu loketního kloubu. Jsou pociťovány nepříjemné pocity při úchopu a nošení břemen (taška, dítě...), v pokročilé fázi například i při zvedání hrnku či jiné drobné manuální činnosti.